Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

25 mars 2012 - Islandshästens Dag i Helsingborg

Gandur Islandshästförening anordnade för 14:e gången Islandshästens Dag i Helsingborgs Ridhus:

Lotta Witt Hegardt gjorde en bejublad passvisning med Ægir från Skeppargården:

Kolfaxi fra Lilleheden reds av Dennis Hedebo Johansen. Herkules fra Pegasus reds av Johanna Wingstrand.

24 mars 2012 - Löslongering

Tre svarta pojkar i paddocken


Draumur från Nattviolen, Prins från Nattviolen och Nátthrafn från Nattviolen 

24 mars 2012 - Löslongering

Vi hälsade på hos Monika Ingmyr i Nossebro, där "vår" Tibrá från Ränteröd är inackorderad tillsammans med sitt föl Rauðhetta. Rauðhetta är efter Viðir frá Sæfelli.

Februari 2012 - Ston och föl

I februari var det dags att skilja också Freydís från Mörtö och Brá fra Belkanto från sina föl Kormákur från Nattviolen respektive Ástund från Nattviolen. Vi tog in stona till en hage nära gården och fölen fick vara kvar med sina kamrater i skogshagen. Allt gick enligt plan.

- "Var är våra mammor?"

- "Var är våra bebisar?"

Februari 2012 - Stjörnunótt på väg att bli ridhäst

Nu är tiden inne för Stjörnunótt från Nattviolen (född 2007) att bli ridhäst! Vi har fortsatt med ledövningar och den 16 februari var det premiär med ryttare på ryggen; det var stolta ägaren Filippa som fick rida runt flera varv i paddocken:

På lördag den 18 februari var det dags för Jesper att äntra Stjörnunótt. I storboxen hängde han på henne för att sedan sitta upp ett par gånger och slutligen kunde ekipaget ledas runt några varv i boxen. Dagen efter upprepade vi proceduren i storboxen och därefter kunde Stjörnunótt gå tillbaka till skogshagen för att vila och för att tänka över det som hon lärt sig.

Februari 2012 - Träningen av Fruma fortsätter

Februari 2012 - Vinterbilder hos Nattviolen

Januari 2012 - Unga valacker

Under januari har vi ägnat oss åt att börja inridningen av fyraåriga Draumur från Nattviolen och Prins från Nattviolen. Förutom att markarbeta dem med ledövningar, sadelträning, betträning, "flytta på benen" -övningar mm så har Jesper hängt på dem för att slutligen - vid 3-4 tillfällen - sitta upp på dem och bli ledd några varv i storboxen. Både Draumur och Prins har varit mycket duktiga i dessa övningar; de har varit läraktiga och de har gjort allt utan oro eller tvekan.

Jesper med Prins och Staffan med Draumur på väg ut på promenad med sadel och stigbyglar.

Efter dessa övningar får de nu vila för att smälta sina upplevelser.

Januari 2012 - Ston och föl

Under januari har vi bland annat börjat skilja ston från sina föl. Stona har fått gå i hagar nära gården, medan fölen fått vara kvar i den stora flocken tillsammans med sina kamrater.


Först ut den 1 januari var Lind frá Árbakka som nu utan problem har skiljts från Náttdís från Nattviolen.


Som nummer två var det den 12 januari dags för Lipurtá frá Neðra Ási I att skiljas från Eldjárn från Nattviolen; också det gick utan problem.


Nummer tre blev Stjörnunótt från Nattviolen, som den 15 januari utan problem skiljdes från Stjörnutindur.


Lind fick den 28 januari komma tillbaka till flocken och Lipurtá kom efter den 5 februari. Stjörnunótt får stanna kvar eftersom hon nu skall ridas in.

Ledningsövning för Stjörnunótt med sadel och stigbyglar.

1 januari 2012

GOTT NYTT ÅR ! !